Ügyfélszolgálat

1 Ha Ön szeretne bennünket hívni: +36 30 99 55 555, hétköznap 10-19 óra között. Kérjen időpontot ingyenes és kötelezettségmentes személyes tanácsadásunkra!
2 Ha azt szeretné, hogy mi hívjuk Önt: Kérjük, töltse ki a KONZULTÁCIÓ menüpontban található űrlapot. A legrövidebb időn belül visszahívjuk!
3 Ha írni szeretne nekünk: A szolgáltatással kapcsolatosan: info@ingatlanmarketing.com; a weblappal kapcsolatosan: javaslat@ingatlanmarketing.com

Fotók, szövegek, alaprajzokKedvcsináló?Vagy inkább riasztó?Ingatlanhirdetésekben láttuk

Az ingatlan megfelelő hirdetéséhez kell szakértelem!

Gyakori és tipikus hibák, amelyek jelentősen rontják egy ingatlanhirdetés hatékonyságát

Az oldalon szereplő képeket, leírásokat teljesen véletlenszerűen választottuk ki. Több ingatlanportálon kerestünk, egy hirdetésből csak egy elemet emeltünk ki. A képekről töröltük a beazonosításra alkalmas adatokat (tulajdonos neve, telefonszám, pontos cím, hirdetés azonosítója), valamint a hirdetési portál logóját. Máshoz nem nyúltunk, a képek arányán sem változtattunk.

A képekre kattintva, a képek nagyobb méretben is megnézhetőek.

 

Nyitókép - a legelső fotó

A vevőjelölt akármilyen részletesen állítja be a hirdetési portálok kereső funkcióit, a legyűjtött listába így is 30-100 ingatlan kerül. Ha a nyitókép felkelti érdeklődését, belekattint az egérrel - így lesz láthatóvá számára az ingatlan leírása. Az alábbi képeket látva, Önt érdekelnék a részletek?

Vajon miért választotta az eladó nyitóképnek pont ezt a fotót az ingatlanról? A sötétkék falon van egy ablak – ez lenne a lakás legvonzóbb előnye?

Egy üresen álló, alacsony minőségű beépített szekrény, nem záródó ajtókkal – ki rohan megvenni az ingatlant?

A lakás fő vonzereje egy, a 80-as évekből ottmaradt poszter? A vevő arra gondol: milyen állapotú lehet a fal alatta?

Rossz minőségű képek az ingatlanról

A képek nagyon fontosak, a részletes adatlapon először az alapinformációkat olvassa el a vevő, utána megnézi a képeket, és a részletes szöveg csak ez után következik. Vonzó és jó minőségű képeket nem is olyan könnyű egy ingatlanról készíteni! Önnek mit sugallnak ezek a képek?

A legnagyobb hiba: fotók nélkül feltölteni az ingatlant a portálra! Gyakran látjuk azt is, hogy az eladó kifizet több ezer forintos kiemelési díjat, hogy a találati lista legelején legyen a kép nélküli hirdetése.

Elmosódott, homályos fotó, nem kivehető részletek. Egy profi azt az állólámpát is odébb helyezte volna…

A fényeket az okostelefonon nem lehet állítani. Így éppen az a rikító sárga szín kapja a fő hangsúlyt a konyhabútoron, ami amúgy is kevesek ízlésével találkozik.


Sötét kép a sötét bútorokról, a behúzott sötétítőfüggönyökről. Ki vágyna ilyen lakásba költözni? Mindenki világos lakást keres!

Szűk, hosszú előszoba, rengeteg ajtóval. Ilyenkor jobb a biztonsági ajtót csak a szövegben megemlíteni.

Nicsak, kinek a képe maradt ott a tükörben? Csak nem a fotót készítő személyé?

Mi van ezeken a képeken?

A képek arra szolgálnak, hogy összbenyomást adjanak az ingatlanról, valamint bemutassák a fontos műszaki részleteket. Ön szerint mit akart ezekkel a képekkel bemutatni az ingatlan tulajdonosa?

Mit szánt vonzónak az eladó ezen a képen? Az embermagasságú, fej nélküli férfi alakot?  A világoskék gitárt a falon?  A csak úgy, a falnak támasztott tükröt és képet?

Mit látni az ingatlanból? Talán ez a konyha vagy az ebédlő… A hűtőszekrény és a zsúfolt asztalkán otthagyott tokaji aszús palack miatt gondoljuk.

Mi van a képen? Egy ablakrészlet, egy szék, egy asztal sarka, egy rossz állapotban lévő növény, egy doboz papírzsebkendő, és a függöny mögötti lomtár.


Mi van a képen? A szembenlévő ház nagyon közel van az ablakhoz. Ezenkívül látszik még a szobakerékpár, valamint egy kép fele.

Ki tudja, miért éppen ezt az időpontot választotta az eladó lakás tulajdonosa a fotók elkészítésére?

Miért éppen a radiátor előtt álló szemetesről készült fotóval mutatja be a fürdőt a tulajdonos?

A hirdetés szövege és a frissítés

Nemcsak a képekkel, de a hirdetés szövegével is el lehet riasztani potenciális vevőt.
A nem szakszerű frissítés eredménye az, hogy a vevő által legyűjtött találati listában ugyanaz az ingatlan több áron szerepel. Ön felhívná egyáltalán az eladót, és ha igen, melyik árat tekintené érvényesnek?

A túl rövid szöveg, amelyből lényeges paraméterek is kimaradnak – sok kérdést vet fel. Arra nem lehet számítani, hogy a vevő egy kb. 30 perces telefonbeszélgetés során felteszi mindet.

A sok helyesírási hiba és a nem könnyen érthető rövidítések nehezen értelmezhetővé teszik a szöveget.

Vajon mi indokolja, hogy minden szó nagy betűvel kezdődik? A helyesírás is hagy kívánnivalót.


Ellentmondás a szöveg és a képek között. Ebben például a “szép kilátás” az egy sokemeletes ház oldala.

A találati listában szinte egymás alatt ugyanaz az ingatlan, az árkülönbség: 600.000 Ft. Ön felhívná?

A tulajdonos az előző hirdetést nem törölte, csak feltöltötte újra. A találati listában egymás alatt a két hirdetés, az árkülönbség: 400.000 Ft.

Az ingatlan alaprajza

Az alaprajz arra szolgál, hogy a vevő a hirdetés szövegét olvasva, beazonosítsa a helyiségeket, képet kapjon az ingatlan elosztásáról, a helyiségek méretéről, a nyílászárók helyzetéről. Ön elegendő információt kapna ezekből a képekből?

Műszaki alaprajz, okostelefonnal, homályosan és ferdén lefotózva…

A vevők döntő többsége nem jártas bonyolult műszaki alaprajzok értelmezésében.

Egy noteszlapra, kézzel rajzolva, méretek és nyílászárók nélkül. A feltöltött képméret túl kicsi.


Kockás papíron, a helyiségek megnevezése “titkos”, első látásra nem egyértelmű kódokkal. Az okostelefon nem készít jó minőségű képet.

Ennyi energiával már egy ingyenes alaprajzkészítő programmal is készülhetett volna…

A keskeny előszobába 7 ajtó nyílik. Ez az az eset, amikor az alaprajz megléte inkább hátrány.

A felesleges fotók

Jó, ha egy ingatlanról minél több képet töltünk fel. De azért válogassunk alaposan! Ha rossz benyomást keltő képek kerülnek fel az oldalra, módunk sem lesz a vevő véleményét korrigálni!

Mit mutat be a kép? Bútorokat, amelyek nem maradnak az ingatlanban, valamint rendetlenséget. A kép középpontjában pedig egy ottfelejtett kabát van.

A gazdi kedvence miatt azonnal bezárja a hirdetést az, aki nem szereti a háziállatokat vagy allergiás a szőrre.

A mosógépből a mosott ruha kerüljön ki a fotózás idejére.


A külön WC többnyire egy szűk helyiség, nem a lakás éke, csak rossz képek készíthetők róla. Higgyük el, a WC-t mindenki el tudja képzelni.

A konyha és a fürdőszoba a két legfontosabb helyiség a vevőknek.  Az itt lévő zsúfoltság és rendetlenség egyenesen riasztó!

Szakértő által készített fotókon soha nincsenek csak bútorok (elvégre azok nem maradnak a lakásban) és működő tévé!

Most már Ön is látja, hogy a hirdetések elkészítéséhez kell szakértelem

Bizonyára Ön is mosolygott a hibákon. Ha ingatlanmarketing céggel dolgozik együtt, megkíméli magát attól, hogy az Ön hirdetésén mások mosolyogjanak. Ilyen hibák
NEM FORDULHATNAK ELŐ!

Megnézem
TOP